SKŁADNIKI
płatki
owsiane* (bez glutenu) 100% (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Ekologiczne płatki
owsiane uzyskuje się z gniecionych ziaren owsa. Płatki owsiane to doskonała
propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju
zbożowego oraz z owocami.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
płatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2
porcje wody lub mleka) na wolnym ogniu ok. 10 minut od czasu do czasu
mieszając.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 1561 kJ / 371 kcal
Tłuszcz - 6,7 g,
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,1 g
Węglowodany - 60 g,
w tym cukry -
0,8 g
Białko - 13 g
Sól < 0,01 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Bio planet s.a., wilkowa wieś 7, 05-084 leszno
- Kraj producenta
- Polska
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (deklaracja)
- Bez glutenu (deklaracja)