SKŁADNIKI
Woda, mąka jaglana* 10%, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Ekologiczny koncentrat żurku jaglanego jest bezglutenowym produktem rolnictwa ekologicznego przeznaczonym dla konsumentów chcących się odżywiać bezglutenowo. Każda partia produkcyjna jest poddawana badaniom na obecność glutenu przez niezależne laboratorium.
Koncentrat składa się wyłącznie z bezglutenowej mąki jaglanej, wody i soli kłodawskiej, składniki te poddawane są naturalnemu kiszeniu.
W celu zachowania najwyższej jakości produkt poddawany jest łagodnej pasteryzacji. Ekologiczny koncentrat żurku jaglanego jest podstawą do przygotowania wspaniałej zupy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 158 kJ / 37 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 7,2 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 1,1 g
Sól: 1,5 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin