SKŁADNIKI
Woda, mąka gryczana* 10%, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Ekologiczny koncentrat żurku gryczanego jest bezglutenowym produktem rolnictwa ekologicznego przeznaczonym dla konsumentów chcących się odżywiać bezglutenowo. Każda partia produkcyjna jest poddawana badaniom na obecność glutenu przez niezależne laboratorium.
Koncentrat składa się wyłącznie z bezglutenowej mąki gryczanej, wody i soli kłodawskiej, składniki te poddawane są naturalnemu kiszeniu. W celu zachowania najwyższej jakości produkt poddawany jest łagodnej pasteryzacji. Ekologiczny koncentrat żurku gryczanego jest podstawą do przygotowania wspaniałej zupy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 155 kJ / 37 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 6,9 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 1,3 g
Sól: 1,5 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin