SKŁADNIKI
yerba mate*
(ostrokrzew paragwajski) 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Cachoeira różni się
od klasycznej yerba mate tym, że przez pewien czas leżakowała w suchym i
przewiewnym miejscu, co nadało jej ciekawego, słomkowego smaku. Cachoeria
składa się wyłącznie z najwyższej jakości pokruszonych listków, bez pyłu czy
gałązek.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Tradycyjnie ok. 2/3
objętości naczynie (matero) zasypujemy suszem, wkładamy bombillę (rurkę
zakończoną sitkiem) i zalewamy wodą o temp. 70-80 st. C. Po ok. 10 minutach
yerba mate jest już zaparzona, a po wypiciu naparu fusy zalewamy kolejny raz
wodą. Dla począkujących zaleca się użycie max. 2-3 łyżek suszu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w
suchym i chłodnym miejscu.
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Szczypta świata spÓłka z ograniczoną odpowiedzialnością, świeradowska 51-57, 50-559 wro
- Kraj producenta
- Polska