Napój kokosowy w proszku
Mleko kokosowe w proszku nie zawiera glutenu, jest odpowiednie dla vegan.
Służy do sporządzania napojów, a także jest idealnym dodatkiem do potraw - nadaje im lekko słodkawy smak.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W celu uzyskania konsystencji mleka kokosowego należy użyć proporcji:
190 ml ciepłej wody + 60 g mleka kokosowego w proszku bio = mleko kokosowe
W celu uzyskania konsystencji śmietanki kokosowej należy użyć proporcji:
165 ml ciepłej wody + 90 g mleka kokosowego w proszku bio = śmietanka kokosowa
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 2849 kJ / 688 kcal
Tłuszcz: 60 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 52 g
Weglowodany: 25 g
w tym cukry: 24 g
Błonnik: 6 g
Białko: 12 g
Sól: <0,3 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać mleko (łącznie z laktozą)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI
ekstrakt z kokosa* (82%), maltodekstryna*, białko roślinne, ekstrakt ryżowy*, siarczan wapnia - nośnik, weglany sodu – regulator kwasowosci (*certyfikowany składnik ekologiczny)