- syrop z pigwowca to duża zawartość witaminy C
- wspiera wątrobę
Syrop z pigwowca ceniony jest w diecie św. Hildegardy.
Pigwowiec zawiera bogactwo witamin w tym witaminy C.
Wspiera on działanie wątroby, pomaga wiązać cholesterol, wpływa pozytywnie na równowagę kwasowo - zasadową.
Syrop jest przyjemną alternatywą dla cukru jako dodatek do herbat, innych napojów czy deserów.
SKŁADNIKI
woda, owoce pigwowca*(16,7%), cukier trzcinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 219,4 kcal/932,5 kJ
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 54,7 g
w tym cukry - 53,4 g
Białko - 0,1 g
Sól - 0,1 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, a po otwarciu przechowywać w lodówce.