SKŁADNIKI
sok z marchwi
kwaszonej*, czosnek*, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
MARCHEW: Zawiera
witaminy B1, B2, PP, K i C i mikroelementy, jej najcenniejszym składnikiem jest
jednak beta-karoten, czyli prowitamina A, która odpiera ataki bakterii i wirusów
oraz poprawia wzrok. Spożywanie zapobiega nowotworom, chorobom serca i
przedwczesnemu starzeniu się. Marchew dostarcza ważnych związków mineralnych,
takich jak wapń, żelazo, fosfor, miedź, cynk, molibden, magnez, jod oraz potas -
to im właśnie zawdzięczamy jędrne ciało, piękną cerę i karnację skóry oraz
zdrowe mocne włosy i paznokcie.
W 2012 na targach Natura Food w Łodzi sok z kiszonej marchwi otrzymał główną nagrodę - złoty medal dla najlepszego polskiego produktu ekologicznego.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 155 kj / 35 kcal
Tłuszcz: 0,10 g
w tym
kwasy tłuszczowe nasycone: 0,08 g
Węglowodany: 8 g
w tym
cukry: 7,7 g
Białko: 0,50 g
Sól: 1 g