SKŁADNIKI
sok z czerwonej kapusty kiszonej*, mornga*, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
KISZONA KAPUSTA: Zawiera witaminy C, B12, B6, nieocenione w zimowej walce z drobnoustrojami. Wzmacnia odporność organizmu na stres. Jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego i mózgu. Wpływa korzystnie na syntezę czerwonych krwinek oraz wzrost komórek i budowę tkanki kostnej. Występujący potas sprawia, że działa moczopędnie i odkwaszająco. Wzmaga apetyt i pobudza wydzielanie soków trawiennych. Sok z kiszonej kapusty stosowany jest do płukania gardła przy infekcjach górnych dróg oddechowych. Zawarte w kiszonej kapuście składniki bioaktywne sprzyjają profilaktyce nowotworowej. Sproszkowane liście moringi są bardzo cenne dla zdrowia z uwagi na zawartość składników takich jak:
kaempferol - silny przeciwutleniacz zmniejszający stan zapalny i mogący hamować rozprzestrzenianie się komórek rakowych
rhamnetin który wykazuje potencjał do niszczenia raka prostaty
isoquercetin któy oddziałuje na raka pęcherza moczowego
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 59,98 kJ / 13,93 kcal
Tłuszcz: 0,02 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,01 g
Węglowodany: 1,87 g
w tym cukry: 1,19 g
Białko: 1,26 g
Sól: 0,13 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temp. 4 stopni Celsjusza.