SKŁADNIKI
Sok z czerwonej kapusty kiszonej*, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
KISZONA KAPUSTA: Zawiera witaminy C, B12, B6, nieocenione w zimowej walce z drobnoustrojami. Wzmacnia odporność organizmu na stres. Jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego i mózgu. Wpływa korzystnie na syntezę czerwonych krwinek oraz wzrost komórek i budowę tkanki kostnej. Występujący potas sprawia, że działa moczopędnie i odkwaszająco Wzmaga apetyt i pobudza wydzielanie soków trawiennych. Sok z kiszonej kapusty stosowany jest do płukania gardła przy infekcjach górnych dróg oddechowych. Zawarte w kiszonej kapuście składniki bioaktywne sprzyjają profilaktyce nowotworowej.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g / 100 ml
Wartość energetyczna: 50 kJ/12 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 1,5 g
w tym cukry: 1 g
Białko: 1 g
Sól: 0,13 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temp. 4 stopni Celsjusza.