Ekologiczny ryż czarny pełnoziarnisty charakteryzuje się niezwykłym orzechowym aromatem, dzięki któremu harmonijnie współgra z wieloma egzotycznymi potrawami. Najlepiej komponuje się z dziczyzną, drobiem, rybami i owocami morza. Nadaje potrawom oryginalny wygląd i smak.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok.
SKŁADNIKI
ryż czarny pełnoziarnisty* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
40 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1601 kJ / 378 kcal
Tłuszcz - 2,8 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5g
Węglowodany - 79 g,
w tym cukry - 0,8 g
Białko - 7,5 g
Sól - 0,05 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.