- płatki kasztanowe to doskonały dodatek do codziennych posiłków
- płatki są pożywne i bogate w mikroelementy
Ekologiczne płatki kasztanowe wytwarzane z kasztanów jadalnych mogą być stosowane jako samodzielna przekąska lub pożywny dodatek do jogurtów, musli, wypieków oraz deserów.
Charakteryzują się delikatnie słodkim i orzechowym smakiem, stanowiąc doskonałe urozmaicenie codziennej diety.
Św. Hilegarda poleca kasztany jadalne w celu ochrony organów takich jak wątroba i żołądek. Dla wzmocnienia osób z obniżona odpornością.
Kasztany jadalne zawierają witaminę C, witaminy z grupy B, kwas foliowy, minerały: miedź, cynk, magnez, żelazo, potas i fosfor. To doskonałe źródło błonnika i antyoksydantów o właściwościach antybakteryjnych.
SKŁADNIKI
płatki kasztanowe* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1589 kJ / 375 kcal
Tłuszcz - 2,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,7 g
Węglowodany - 81 g
w tym cukry - 26 g
Błonnik - 3,2 g
Białko - 5,3 g
Sól - 0,02 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.