Ekologiczne płatki amarantusowe uzyskuje się z gniecionych ziaren amarantusa.
Płatki amarantusowe to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
płatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub mleka) na wolnym ogniu ok. 3 minuty od czasu do czasu mieszając.
SKŁADNIKI
płatki amarantusowe* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1818 kJ / 431 kcal
Tłuszcz - 7,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 2,1 g
Węglowodany - 71 g, w tym cukry - 0,5 g
Białko - 16 g
Sól - 0,09 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Bio planet s.a., wilkowa wieś 7, 05-084 leszno
- Kraj producenta
- Polska
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)