SKŁADNIKI
Jarmuż* 53,9%,
olej rzepakowy*, pestki dyni*, sok z pigwowca*, sól, papryka czerwona*, ocet
spirytusowy*, cukier trzcinowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Jarmuż to jedna z
najzdrowszych i najbardziej odżywczych roślin na świecie. Według literatury
zielarskiej bogaty jest w witaminy, zwłaszcza w C i K, błonnik, białko, sole
mineralne oraz antyoksydanty. Dodatkowo zawiera dużo żelaza i często nazywany
jest „nową wołowiną” . Ekologiczne pesto z jarmużu to doskonała alternatywa dla
tradycyjnego pesto z bazylii. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do makaronów,
pieczywa oraz mięs. Produkt polecany jest weganom. Produkt pasteryzowany.
Rozwarstwienie produktu jest naturalnym procesem i nie stanowi wady. Opakowanie
zawiera ok 4 sugerowane porcje produktu
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1164 kJ / 282
kcal
Tłuszcz: 27,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,2
g
Węglowodany: 2,1 g
w tym cukry: 2 g
Białko: 5,3
g
Sól: 1,6 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu
w lodówce