SKŁADNIKI
suszone pomidory*
(75%), olej słonecznikowy*, oliwa z oliwek extra virgin*, parmezan* (2,7%)
(mleko krowie*, sól, podpuszczka), pecorino* (2%)
(mleko owcze*, sól, podpuszczka), mąka ziemniaczana*,
ocet jabłkowy*, cukier trzcinowy*, czosnek*, cebula w proszku*, sól
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczne pesto
czerwone z suszonych pomidorów. Pesto jest tradycyjnym włoskim dodatkiem do
makaronu. Należy je jedynie dodać do gorącego makaronu (najlepiej semolinowego),
tworząc w ten sposób kompletny włoski posiłek.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 1019 kJ /247 kcal
Tłuszcz - 22 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 3,3 g
Węglowodany - 8,4 g
w tym cukry -
4,4 g
Białko - 2,9 g
Sól - 1,5 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu
3-4 dni.