SKŁADNIKI
pasta
ume* (śliwki japońskie*, sól morska), ume su* (śliwki japońskie*, sól morska,
pachnotka zwyczajna*) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Umepasta wytwarzana jest z marynowanych
śliwek japońskich Ume, octu ume i liści pachnotki zwyczajnej. Ume to
japoński super owoc o silnym, słonym i kwaśnym smaku. W Japonii pasta ume
często używana jest do sosów dipów i sushi.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 102 kJ / 24 kcal
Tłuszcz -
0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 2,7 g
w
tym cukry - 0 g
Błonnik - 3,6 g
Białko - 0,3 g
Sól - 14,2
g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.