SKŁADNIKI
woda, soczewica*
(26%), soja*, marchew* (11%), pietruszka* (8,5%), cebula*
(6,5%), olej roślinny słonecznikowy*, skrobia kukurydziana natywna, przyprawy*
(zawierają gorczycę i seler), sól
morksa, substancja zagęszczająca: guma guar, przeciwutleniacz: kwas
askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Dzięki temu pasztetowi
miłośnicy zapomnianej soczewicy znajdą coś dla siebie. Soczewica ma co prawda
białko niepełnowartościowe, ale dodatek soi pozwolił te braki uzupełnić.
Soczewica podobnie jak soja zawiera dużo potasu, wapnia i magnezu oraz witaminy
z grupy B, a dodatek warzyw jeszcze tę ilość uzupełnia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 571 kJ / 136 kcal
Tłuszcz - 5,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5
g
Węglowodany - 15 g
w tym cukry - 1,4 g
Białko - 5,7
g
Sól - 0,9 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po
otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 3
dni.