SKŁADNIKI
nasiona słonecznika* (24%), woda, olej słonecznikowy*, przecier jabłkowy*, jabłko*, sok z cytryny z koncentratu*, syrop jabłkowy, curry* (1,5%) (zawiera m.in. gorczycę* i seler*), sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt bezglutenowy
Delikatna, kremowa pasta do kanapek oraz świetna baza do dipów lub sosów.
Produkt wegański: bez laktozy, mleka, glutenu i drożdży.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1325 kJ /321 kcal
Tłuszcz: 30 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,8 g
Węglowodany: 5,6 g
w tym cukry: 4,3 g
Błonnik: 2,0 g;
Białko: 6,1 g;
Sól: 1,5 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po
otwaciu przechowywać w temperaturze 6 - 8°
C i spożyć w ciągu kilku dni.