SKŁADNIKI
jarmuż* 48,3%,
soczewica*, cebula*, olej rzepakowy*, czosnek*, sok z pigwowca*, sól, ocet*,
cukier trzcinowy*, bazylia*, ziele angielskie*, (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Jarmuż to jedna z
najzdrowszych i najbardziej odżywczych roślin na świecie. Według literatury
zielarskiej bogaty jest w witaminy, zwłaszcza w C i K, błonnik, białko, sole
mineralne oraz antyoksydanty. Dodatkowo zawiera dużo żelaza i często nazywany
jest „nową wołowiną” . Ekologiczna pasta z jarmużu to doskonała alternatywa dla
tradycyjnego pesto z bazylii. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do makaronów,
pieczywa oraz mięs. Produkt polecany jest weganom.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1292 kJ / 313
kcal
Tłuszcz: 10,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,5
g
Węglowodany: 2,1 g
w tym cukry: 1,6 g
Białko: 12,3
g
Sól: 1,5 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Mirosław angielczyk dary natury, koryciny 73, 17-315 grodzisk
- Kraj producenta
- Polska
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)