Ekologiczne otręby żytnie, to produkt powstający podczas procesu przemiału żyta na grys żytni. W skład otrąb wchodzi w głównej mierze zewnętrzna, najbardziej wartościowa warstwa ziarna, tj. okrywa owocowo - nasienna. Otręby są doskonałym źródłem błonnika. Doskonale smakują z przetworami mlecznymi. Polecamy również, jako dodatek do zup, sałatek i sosów. Otręby przed spożyciem zalecamy poddać krótkotrwałej obróbce cieplnej.
SKŁADNIKI
otręby żytnie* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1168 kJ / 281 kcal
Tłuszcz - 4,3 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 g
Węglowodany - 26 g,
w tym cukry - 3,0 g
Błonnik - 39 g
Białko - 15 g
Sól - 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: orzeszki ziemne, orzechy, sezam, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Bio planet s.a., wilkowa wieś 7, 05-084 leszno
- Kraj producenta
- Polska