- mąka migdałowa doskonała jest do deserów ale i ciast
Ekologiczna mąka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca.
Charakteryzuje się delikatnym, słodkim smakiem. Jest zaskakująco sycąca.
Idealna do zagęszczania sosów i zup. Polecamy także jako alternatywę dla tradycyjnej mąki do wypieku ciast i pieczywa. Doskonała do deserów.
SKŁADNIKI
migdały mielone (mąka migdałowa)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
wartość energetyczna - 2544 kJ / 616 kcal
Tłuszcz - 54 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 3,9 g
Węglowodany - 5,4 g
w tym cukry - 4,8 g
Białko - 22 g
Sól - 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzeszki ziemne, inne orzechy, sezam, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.