- kasztany jadalne są wyśmienitą i zdrową przekąską
- polubią je też i najmłodsi
Kasztany jadalne gotowane, są doskonałą przekąską, delikatną w smaku, łatwo przyswajalną. Kasztany jadalne zawierają dużo składników mineralnych i witamin z gruby B.
Są polecane w diecie Św. Hildegardy. Poleca ona jeść kasztany w celu wzmocnienia osłabionej chorobą odporności i wzmacniające układ nerwowy. Zaleca łączenie mąki z kasztanów z miodem jako wspomaganie leczenia wątroby. Mąka z kasztanów można zagęszczać sosy, zupy.
SKŁADNIKI
kasztany* jadalne całe (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 795 kJ / 188 kcal
Tłuszcz - 1,60 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 0 g
Węglowodany - 40,50 g
w tym cukry - 0 g
Białko - 2,50 g
Sól - 1,12 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać gluten, mleko (łącznie z laktozą) oraz orzechy.