SKŁADNIKI
Woda, ryż
9%, olej słonecznikowy*, , substancja zagęszczająca: mączka chleba
świętojańskiego*, guma guar*, guma gellan; sól morska, (*certyfikowany
składnik ekologiczny)
OPIS
Śmietanka ryżowa jest
produktem roślinnym. Doskonale nadaje się do gotowania i pieczenia.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Produkt może być stosowany na zimno lub na
gorąco. Wstrząsnąć przed spożyciem. Nie nadaje się do ubijania. Po otwarciu
przechowywać z lodówce i spożyć w ciągu 4 dni.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
ml
Wartość energetyczna - 384 kJ / 93 kcal
Tłuszcz
- 7,2 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g, kwasy tłuszczowe
jednonienasycone - 5,6 g, kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 1,0
g
Węglowodany - 6,6 g,
w tym cukry - 0,4 g;
Błonnik - 0,1
g
Białko - 0,3 g
Sól - 0,11 g