SKŁADNIKI
oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia* (*certyfikowany
składnik ekologiczny)
OPIS
Oliwa Gabro dla dzieci
jest efektem pierwszego tłoczenia na zimno oliwek pochodzących z upraw
ekologicznych ze stuletniej rodzinnej plantacji Gabro, położonej u stóp Góry
Pollino na wybrzeżu Morza Jońskiego we włoskiej Kalabrii. Ekologiczna uprawa
oliwek, zbiór, tłoczenie i butelkowanie oliwy są pod kontrolą AIAB - Włoskiego
Stowarzyszenia Rolnictwa Ekologicznego. Oliwa ta, z uwagi na łatwą
przyswajalność i zrównoważoną kompozycję kwasów tłuszczowych oraz absolutnie
delikatny smak, jest szczególnie przeznaczona do konsumpcji dla dzieci w
pożywieniu podawanym od momentu odstawienia od piersi lub butelki. Celowa
selekcja gatunków oliwek powoduje tutaj taką kompozycję kwasów tłuszczowych,
która przypomina zestaw kwasów tłuszczowych mleka matki.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 824 kcal
Tłuszcz - 91,60 g
w tym
kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 0 g
w tym cukry - 0 g
Białko - 0 g
Sól - 0 g