SKŁADNIKI
oliwa z oliwek
extra virgin* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Najwyższa kategoria
oliwy z oliwek uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków
mechanicznych. Ekologiczna oliwa z oliwek pochodząca wyłacznie z organicznych
plantacji. Oliwki wykorzystywane do produkcji oliwy Alce Nero pochodzą z
historycznych sadów oliwnych w regionie Apulia, na południu Włoch.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 3389 kJ / 824 kcal
Tłuszcz - 91,6 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 14 g
Węglowodany - 0 g
w tym cukry - 0
g
Błonnik - 0 g
Białko - 0 g
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Należy przechowywać w chłodnym miejscu z dala od
źródeł światła i ciepła.