SKŁADNIKI
oliwa z oliwek
Biancolilla extra virgin* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Oliwa z oliwek extra
virgin jest wykonana przy użyciu jednej odmiany oliwek Biancolilla. Oliwa
o jasnozielonej barwie z żółtymi refleksami. Doskonale łączy
się z surowymi i gotowanymi warzywami, ziemniakami, zupami i grillowanymi
rybami.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 3389 kJ / 824 kcal
Tłuszcz - 91,6 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 14,1 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone -
68,3 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 9,2 g
Węglowodany - 0 g
w tym cukry - 0 g
Błonnik - 0
g
Białko - 0 g
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
z dala od źródeł światła i ciepła.