SKŁADNIKI
olej z pestek
dyni* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Olej powstał z
najwyższej jakości pestek dyni pochodzących z certyfikowanych upraw
ekologicznych za pomocą tradycyjnej metody tłoczenia, nierafinowany. Olej z
pestek dyni jest doskonałym źródłem Niezbędnych Nienasyconych Kwasów
Tłuszczowych (NNKT). Posiada wybitne walory smakowe, wspaniały ciemnozielony
kolor i piękny orzechowy zapach.
WARTOŚC ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 3700 kJ / 900 kcal
Tłuszcz - 100
g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 18 g
kwasy tłuszczowe
jednonienasycone - 32 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 50 g
Węglowodany - 0 g
w tym cukry - 0 g
Białko - 0 g
Sól - 0
g
SPOSÓB UŻYCIA
Olej z
pestek dyni powinien być stosowany na zimno. Zastosowanie jako dodatek do
sałatek, gotowanych warzyw, zup, sosów, deserów oraz jako polewa do
lodów.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w ciemnym i chłodnym
miejscu.
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Laboratorium biooil s.c. , dekoracyjna 3, 65-155 zielona góra
- Kraj producenta
- Polska
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)