SKŁADNIKI
macerat*
60 % (ocet jabłkowy*, cebula*, czosnek*, korzeń chrzanu* 5 %, korzeń imbiru* 5
%, tymianek*, oregano*, papryczka chilli*, anyż*, cynamon*), woda, syrop z
agawy* (* certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Oxymel to
napój przygotowany na bazie macerowanych korzeni chrzanu i imbiru oraz warzyw:
cebuli i czosnku w occie jabłkowym. Do tego tymianek, oregano, anyż, cynamon,
papryczka chili i syrop z agawy. Produkt niepasteryzowany, co pozwala zachować
wszystkie cenne składniki roślin pochodzących z ekologicznych upraw.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
ml
Wartość energetyczna: 392 kJ/94 kcal
Tłuszcz: 0,2
g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 4,8 g
w
tym cukry: 4,0 g
Białko: 1,3 g
Sól: 0,1
g
INFORMACJA
ALERGENNA
Może zawierać soję, gorczycę, nasiona sezamu, orzechy,
orzeszki ziemne.
SPOSÓB UŻYCIA
Pić 1 łyżkę
stołową 3 razy dziennie.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze 2 - 8 stopni Celsjusza.