SKŁADNIKI
nasiona
wiesiołka* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Kiełki zawierają skoncentrowane ilości witamin, związków mineralnych,
białka, enzymów oraz wielu innych cennych substancji. Wszystkie składniki są
łatwo przyswajalne przez organizm. Kiełki są doskonałym elementem zdrowej
diety.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W
warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Bierzemy płaski
talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy
pojedynczą warstwę nasion i podlewamy wodą, najlepiej przegotowaną i letnią.
Wodę należy uzupełniać tak, aby gaza była cały czas mokra. Nasiona umieszczamy w
ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu. W zależności od gatunku kiełkowalnej
rośliny, kiełki pojawiają się po 2-4 dniach. Przy nasionach grubych, np.
groch, soja, cieciorka itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik,
kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Mirosław angielczyk dary natury, koryciny 73, 17-315 grodzisk
- Kraj producenta
- Polska
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)