SKŁADNIKI
woda, sok
jabłkowy* 20%, ekstrakt z fermentowanych roślin ziołowych i owoców* 8% [w tym
liście mięty* (23,4%), kwiaty czarnego bzu* (20%), kwiaty głogu* (16,6%),
liście melisy* (16,6%) kwiaty lipy* (13,4%) ziele skrzypu* (10%)], zestaw
żywych szczepów bakterii probiotycznych, glikozydy stewiolowe
RA98%. (*certyfikowany składnik ekologiczny). Napój zawiera zestaw żywych
szczepów bakterii probiotycznych (min. 3,2 x 106 jtk/ml), w
tym Lactobcillus rhamnosus GG, L. rhamnosus LR 04, L.
rhamnosus LR 05, L. acidophilus LA 1, L. delbrueckii ssp. bulgaricus
LB 2, L. plantarum LP 02, L. plantarum LP 01, L. fermentum LF2, Bifidobacterium
breve BL 10, B. breve Bbr 8, B. longum BL 03, B. animalis ssp. lactis Bi 1 MDX,
Streptococcus thermophilus Z 57, S thermophilus 9 Y, L. casei
101/37 (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Zawiera
subtancję słodzącą. Bezglutenowy, bezalkoholowy napój probiotyczny z
fermentacji ziołowo-owocowej o orzeźwiającym smaku.
ZALECANE SPOŻYCIE I INNE
UWAGI
125 ml napoju raz dziennie do posiłku. Przed otwarciem
delikatnie wymieszać. Kwasowość napoju oraz mogące powstawać: osad na dnie
butelki, biały nalot na powierzchni, gazy są naturalnym efektem procesu
fermentacji.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna 29 kJ/7 kcal
Tłuszcz: 0,0 g;
w tym
kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0 g;
Węglowodany: 1,7 g;
w tym cukry: 0,0
g;
Błonnik: 0,0 g;
Białko: 0,0 g;
Sól: 0,02 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Szczelnie dokręconą butelkę przechowywać w miejscu
chłodnym i przyciemnionym. Po otwarciu najlepiej spożyć w ciągu 48
godzin.