SKŁADNIKI
Miód manuka*
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny miód
Manuka MG250 + . Miód ten posiada powyżej 250 (mg/kg) MetyloGlyOxaluMGO. Miód
Manuka w Nowej Zelandii jest jednym z prawdziwych cudów natury. Pozyskiwany jest
z krzewów herbacianych Manuka rosnących na odległym zachodnim wybrzeżu Nowej
Zelandii. Miód manuka słynie głownie ze swoich właściwości wzmacniających i
antyseptycznych. Oprócz tego wykazuje inne prozdrowotne właściwości
charakterystyczne dla miodów: poprawia krążenie krwi, obniża
ciśnienie,
zwiększa wydzielanie żółci, zwiększa wytwarzanie nowych komórek
krwi, podnosi ogólną odporność organizmu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1350 kJ /
322 kcal
Tłuszcz: 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9
g
Węglowodany: 77 g
w tym cukry: 74 g
Białko: 0,37 g
Sól: 0,01
g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i
chłodnym miejscu