SKŁADNIKI
Miód manuka (55%)*, syrop z agawy*, koncentrat soku z aceroli* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
W 100% naturalny Miód BIO HOYER Manuka produkowany jest przez pszczoły żywiące się nektarem nowozelandzkiego krzewu Manuka (Leptospermum scoparium). Miód ten jest znany w tamtych rejonach od stuleci i z powodzeniem stosowany przy problemach zarówno wewnętrznych jak i zewnętrznych. Miód Hoyer Manuka został poddany badaniu na zawartość aktywnego czynnika antybakteryjnego przez certyfikowany Instytutu Analiz Miodu (QSI GmbH) Dr. C. Lüllmanna z Bremen. Badania wykazały, iż miód ten posiada powyżej 100 (mg/kg) MetyloGlyOxalu. Dokładna zawartość MGO uzależniona jest od partii produkcyjnej i jest uwidoczniona na opakowaniu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: kJ / kcal
Tłuszcz: g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: g
Węglowodany: g
w tym cukry: g
Białko: g
Sól: g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu