- miód kasztanowy ma wyrazisty zmak
- polecany do sera i chleba
Ekologiczny miód kasztanowy charakteryzuje się bardzo intensywną ciemno-bursztynową barwą i lekko gorzkawym smakiem. Powstaje z nektaru z kasztanowca zwyczajnego i jadalnego.
Miód kasztanowy proponujemy wszystkim, którzy lubią wyrazisty smak i aromat.
Najlepiej nadaje się jako dodatek do chleba lub serów.
Kasztany jadalne zawierają witaminę C, witaminy z grupy B, kwas foliowy, minerały: miedź, cynk, magnez, żelazo, potas i fosfor. To doskonałe źródło błonnika i antyoksydantów o właściwościach antybakteryjnych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1408 kJ / 331 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 82,5 g
w tym cukry - 82,5 g
Błonnik - 0 g
Białko - 0,3 g
Sól - 0 g
SKŁADNIKI
miód kasztanowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.