MAKARON (ŻYTNI RAZOWY) NITKA BIO 400 g - BABALSCY
SKŁADNIKI<?xml:namespace prefix = "o" ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
mąka żytnia razowa*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Makaron produkowany z mąki żytniej razowej Typ 2000.
Makaron razowy uważany jest za zdrowe jedzenie, jest bowiem źródłem energii, ze względu na swoją wszechstronność zalecany jest sportowcom (jako źródło węglowodanów dostarcza energii w sportach wytrzymałościowych).
Makarony w połączeniu z warzywami, chudym mięsem, czy rybą stanowi dobrze zbilansowany posiłek. Dzięki takiemu połączeniu, białko zawarte w makaronie jest lepiej przyswajane przez organizm.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1376 kJ / 329 kcal
Tłuszcz: 1,00 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,20
g
Węglowodany: 73,20 g
w tym cukry: 2,00 g
Sól: < 0,025
g
Błonnik: 10,10 g
Białko: 8,00 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.