- makaron ekologiczny z semoliną i mąką kasztanową
- wyśmienity smak
Makaron z pszenicy i kasztanów jadalnych jest zdrowy i ma niepowtarzalny smak.
Już św. Hildegarda polecała spożywanie kasztanów jadalnych dla zdrowej wątroby i żołądka.
Kasztany jadalne zawierają witaminę C, witaminy z grupy B, kwas foliowy, minerały: miedź, cynk, magnez, żelazo, potas i fosfor. To doskonałe źródło błonnika i antyoksydantów o właściwościach antybakteryjnych.
SKŁADNIKI
semolina* (mąka z pszenicy durum), mąka kasztanowa* 13% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1548 kJ/365 kcal
Tłuszcz: 2,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 73 g
w tym cukry: 12 g
Błonnik: 5,2 g
Białko: 9,9 g
Sól: 0,01 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować: 8 minut, al dente 6 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 l osolonej wody)
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać jaja, orzeszki arachidowe, soję, mleko, orzechy, nasiona sezamu, łubin
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Przedsiębiorstwo produkcyjno-handlowe tabit spÓłka z ograniczoną odpowiedzialnością, hugona kołłątaja 44, 05-402 ot
- Kraj producenta
- Polska