SKŁADNIKI
pełnoziarnista
mąka z pszenicy durum* (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Makaron w postaci
dużych, prostokątnych płatów do przygotowania lasagne
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 1446 kJ / 347 kcal
Tłuszcz - 2,3 g
w
tym nasycone kwasy tłuszczowe - 0,5 g
Węglowodany - 64,8 g
w tym cukry -
2,9 g
Błonnik - 7,7 g
Białko - 12,8 g
Sól - <0,1 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Nie
wymaga wstępnego gotowania. Na natłuszczonej blaszce ułożyć warstwę lasagne,
zalać sosem beszamelowym lub pomidorowym i tak kolejno układać warstwy. Górna
warstwa musi być całkowicie przykryta sosem i serem.Piec w piekarniku w temp.
200 C przez 35 min.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu