SKŁADNIKI
mąka
pszenna pełnoziarnista *, sól morska (* certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny, makaron
Udon wykonany w 100% z pszenicy. Pyszny japoński makaron spaghetti,
świetnie pasuje do kuchni europejskiej. Idealny do zup (np. miso), sałatek, dań
z woka.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Doprowadzić wodę do wrzenia, dodać makaron i gotować
przez 10-11 minut. Odcedź makaron udon w durszlaku i opłucz zimną
wodą.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 1460 kJ / 344 kcal
Tłuszcz - 2,1 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4 g
Węglowodany - 65,7 g
w tym cukry -
1,1 g
Białko - 13,5 g
Sól - 1,9 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.