SKŁADNIKI
mąka
orkiszowa*, woda (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Wyśmienity makaron z
ekologicznej mąki z pszenicy orkiszowej. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce
Nero.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g
makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente': 10
min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 1457 kJ/347 kcal
Tłuszcz - 1,8
g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
Węglowodany -
68 g
w
tym cukry - 2,2 g
Błonnik
- 4,0 g
Białko
- 12 g
Sól
- 0 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.