Woda z zielonych (młodych) orzechów kokosowych jest doskonałym napojem nawadniającym.
W każdym wieku narażeni jesteśmy na odwodnienie, choroby, wysiłek fizyczny oraz inne przeciążenia naszego organizmu powodujące utratę elektrolitów i minerałów.
Uzupełniamy je w celu zapobiegania bólom głowy, skurczom mięśni i ogólnemu przemęczeniu.
Woda kokosowa zawiera pięć głównych elektrolitów potrzebnych nam w codziennej diecie, są to: wapń, sód, fosfor, magnez i potas.
Woda kokosowa jest produktem naturalnym. Nie zawiera tłuszczu, ani cholesterolu, a także alergenów pokarmowych, takich jak: pszenica, gluten, soja czy kukurydza.
Przelewana w warunkach aseptycznych chroniona jest przed wpływem światła i tlenu przez okres 10 miesięcy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 79 kJ / 19 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 3,7 g
w tym cukry: 2,6 g
Błonnik: 0,6 g
Białko: 0,7 g
Sól: 0,26 g
Witamina B2: 0,06 mg (4%**)
Wapń: 24 mg (3%**)
Magnez: 18 mg (5%**)
Potas: 191 mg (10%**)
(** Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
SKŁADNIKI
woda kokosowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.