Kaszka orkiszowa
Ekologiczna kaszka orkiszowa razowa otrzymywana jest z pełnego ziarna orkiszu.
Polecamy jako składnik puddingów, legumin, do zagęszczania zup i sosów, a także do przygotowania kaszki na mleku z owocami.
SKŁADNIKI:
orkisz* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA kaszki na mleku:
zagotować 1/2 l mleka, do gotującego się mleka wsypać 3 łyżki stołowe kaszki. Gotować ok. 15 min. od czasu do czasu mieszając.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1425 kJ / 336 kcal
Tłuszcz - 1,4 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g
Węglowodany - 67 g,
w tym cukry - 2,0 g
Błonnik - 6,6 g
Białko - 11 g
Sól - 0,01 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: orzeszki ziemne, orzechy, sezam, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.