SKŁADNIKI
Ocet z jabłek
ekologicnych 5%
OPIS
Ocet jabłkowy jest
produktem znanym od setek lat. Już w starożytnej medycynie doceniano jego
właściwości takie jak: zapobieganie kamieniom pęcherza i infekcjom układu
moczowego, wzmocnienie sytemu immunologicznego, łagodzenie objawów zapalenia
stawów i dny moczanowej, ograniczenie infekcji w obrębie zatok i gardła,
obniżenie wysokiego poziomu cholesterolu, ochrona przed zatruciem pokarmowym,
pobudzenie metabolizmu, wspomaganie trawienia, leczenie zaparć, zapobieganie
zmęczeniu mięśni po ćwiczeniach czy zwalczanie alergii u ludzi i
zwierząt
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 98 kJ / 23,6
kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0
g
Węglowodany: 5,9 g
w tym cukry: 0,42 g
Białko: 0
g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu. Po otwarciu
przechowywać w temp. 4 stopni Celsjusza.