SKŁADNIKI
algi
morskie kombu* (Laminaria ochroleuca) (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Suszone w temperaturze poniżej
42°C.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Moczyć w wodzie przez 20 minut, następnie zmienić wodę
i moczyć przez kolejne 20 minut.
Po namoczeniu Kombu powiększa objętość do
siedmiu razy w stosunku do swojej suchej wagi. Gotować według uznania ok. 35 -
40 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 183,5 kcal / 759,6 kJ;
Tłuszcz: 2,1 g;
W tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,59 g;
Węglowodany: 16,4 g;
W tym
cukry: < 0,5 g;
Błonnik: 35,3 g;B
Białko: 7,1 g;
Sód: 2,35
g
INFORMACJA ALERGENNA
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA