SKŁADNIKI
ziarno kukurydzy*
(84%), masło shea* (13%), sól (3%) (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Bio popcorn z masłem
shea i dodatkiem soli do przyrządzania w kuchence mikrofalowej
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wyjmij
torbę papierową z opakowania foliowego i włóż do mikrofali na talerz obrotowy
napisem UP do góry. Nasłuchuj odgłosów prażenia. Popcorn jest gotowy gdy pękanie
następuje co 2-3 sekundy. Ostrożnie wyjmij torbę i wstrząśnij. Otwórz, uważając
na gorącą parę. Nie pozostawiać popcornu bez nadzoru podczas przygotowywania.
Nie przygotowywać w zwykłym piekarniku. Przybliżony czas przygotowania w
mikrofali: 1000W 2-2,5min; 800W 2-3min; 650W 2,5-3,5min. Ponieważ urządzenia
różnią się między sobą, powyższe informacje należy traktować jako
wskazówki.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 1675 kJ/ 400 kcal
Tłuszcz - 17 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 6,8 g
Węglowodany - 55 g
w tym cukry
- 1,1 g
Błonnik - 5,8 g
Białko - 6,1 g
Sól - 3 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić
przed słońcem.