SKŁADNIKI
śliwki*
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczne powidła
śliwkowe, bez cukru to idealne rozwiązanie dla osób chcących unikać w diecie
jego dużej ilości. Naturalnie kwaskowa słodycz naszych powideł pochodzi
ze starannie wyselekcjonowanych śliwek – węgierek których jakość kontrolujemy
osobiście. Wyrazisty kolor, gładka konsystencja , wyrazisty smak i zachowane
bogate wartości odżywcze ze skórki - na kanapkę, do naleśników, wypieków
czy herbaty w zimowe wieczory - nasze powidła sprawdzą się idealnie!
UWAGI
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 600 kJ / 145 kcal
Tłuszcz: 0,5
g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 30 g
w tym
cukry: 24 g
Białko: 1 g
Sól: 0,04 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po
otwarciu przechowywać w temp. 4 st. C.
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Żywność ekologiczna bio food sp. z o.o. zakład produkcyjny ciechocin, ciechocin 32, 87-408 ciechocin
- Kraj producenta
- Polska
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)