SKŁADNIKI
morele*,
koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca: pektyna, kwas L-askorbinowy (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Produkt otrzymany
przez gotowanie owoców moreli z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu
otrzymania odpowiedniego poziomu pH. Utrwalony przez pasteryzację w hermetycznie
zamkniętych opakowaniach szklanych. 100 g produktu sporządzono z 80 g owoców
moreli. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 498 kJ / 118 kcal
Tłuszcz <
0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g
Węglowodany: 28 g
w tym
cukry: 25 g
Białko: 1,1 g
Sól: <0,01 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu w temperaturze
+4°C.
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Sad dankÓw, dankÓw duży 54, 29-100 w
- Kraj producenta
- Polska
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)