Produkt otrzymany przez odszypułkowanie owoców malin; cukru trzcinowego ; pektyny: utrwalony przez pasteryzację w hermetycznie zamkniętych opakowaniach szklanych. Smak słodko-kwaśny charakterystyczny dla owoców malin, barwa zbliżona do barwy owoców.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 792 kJ / 187 kcal
Tłuszcz - 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - <0,1 g
Węglowodany - 42 g
w tym cukry - 35 g
Białko - 1 g
Sól - <0,01 g
Błonnik - 9,8 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temp. + 4 st. C.
SKŁADNIKI
maliny*, cukier trzcinowy*, pektyna, kwas L-askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)