SKŁADNIKI
truskawki*, koncentrat
jabłkowy*, pektyna, kwas L-askorbinowy (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Produkt otrzymany
przez odszypułkowanie owoców truskawki; z dodatkiem koncentratu jabłkowego w
celu otrzymania odpowiedniego poziomu ph ; pektyny: utrwalony przez pasteryzaję
w hermetycznie zamkniętych opakowaniach szklanych. Smak słodko-kwasny
chcarakterystyczny dla owoców truskawki barwa zbliżona do barwy
owoców.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 454 kJ / 107 kcal
Tłuszcz
- <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - <0,2
g
Węglowodany - 26 g
w tym cukry - 22 g
Białko - 0,7
g
Sól - 0,04 g
Błonnik - 2,6 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temp. + 4 st. C.