SKŁADNIKI
śliwki ekologiczne, koncentrat jabłkowy*, pektyna (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt otrzymany przez wydrylowanie owoców śliwki; z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu ph ; pektyny: utrwalony przez pasteryzaję w hermetycznie zamkniętych opakowaniach szklanych. Smak słodko-kwasny chcarakterystyczny dla owoców śliwek, barwa zbliżona do barwy owoców.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 462 kJ / 109 kcal
Tłuszcz - <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - <0,1 g
Węglowodany - 25 g
w tym cukry - 23 g
Białko - 0,06 g
Sól - 0,1 g
Błonnik - 2,5 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temp. + 4 st. C.