SKŁADNIKI
maliny*, koncentrat
jabłkowy*, pektyna, kwas L-askorbinowy (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Produkt otrzymany
przez odszypułkowanie owoców malin; z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu
otrzymania odpowiedniego poziomu ph ; pektyny: utrwalony przez pasteryzaję w
hermetycznie zamkniętych opakowaniach szklanych. Smak słodko-kwasny
chcarakterystyczny dla owoców malin, barwa zbliżona do barwy owoców.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 578 kJ / 136 kcal
Tłuszcz
- 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0
g
Węglowodany - 33 g
w tym cukry - 24 g
Białko - 0,7
g
Sól - 0,06 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu
przechowywać w temp. + 4 st. C.