SKŁADNIKI
jeżyny*,
koncentrat jabłkowy, pektyna (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt otrzymany
przez odszypułkowanie owoców jeżyny; z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu
otrzymania odpowiedniego poziomu ph ; pektyny: utrwalony przez pasteryzaję w
hermetycznie zamkniętych opakowaniach szklanych. Smak słodko-kwasny
chcarakterystyczny dla owoców jeżyny, barwa zbliżona do barwy
owoców.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 526 kJ / 124 kcal
Tłuszcz -
<0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - <0,1 g
Węglowodany -
27 g
w tym cukry - 23 g
Białko - 1,3 g
Sól - <0,01 g
Błonnik -
8,4 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu
przechowywać w temp. + 4 st. C.