SKŁADNIKI
agrest*, koncentrat
jabłkowy*, pektyna, kwas L-askorbionowy (*certyfikowany
składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt otrzymany
przez odszypułkowanie owoców agrestu; z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu
otrzymania odpowiedniego poziomu ph ; pektyny: utrwalony przez pasteryzaję w
hermetycznie zamkniętych opakowaniach szklanych. Smak słodko-kwasny
chcarakterystyczny dla owoców agrestu, barwa zbliżona do barwy
owoców.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 454 kJ / 107
kcal
Tłuszcz - <0,5 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - <0,1 g
Węglowodany - 26 g
w
tym cukry - 22 g
Białko - 0,06 g
Sól - 3,6
g
Błonnik - 3,6 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu
przechowywać w temp. + 4 st. C.